PMC-Next-cover-vierkant

Masterclass Projectmatig Creëren Next

Worstel je met een project dat moeizaam loopt? Geen energie in de bijeenkomsten en geen prioriteit voor de taak? Het kan ook anders. Alsof het haast vanzelf gaat, met betrokkenheid en enthousiasme in je team. Tegenvallers slaan niemand niet uit het lood, maar zijn een test om jullie bij te sturen op de juiste goede weg. Wat maakt het verschil?

Succesvol mensenwerk

Succesvol projectenwerk is vooral mensenwerk. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Kern Konsult twintig jaar geleden een nieuwe manier van werken: Projectmatig Creëren (PMC). Inmiddels heeft deze aanpak zijn waarde bewezen en is stevig verankerd in de praktijk van vooral overheidsinstellingen, onderwijs, zorg en dienstverlening. In een vergelijkend onderzoek door door PMI-NL en Berenschot werd PMC als ‘meest complete methode’ benoemd.

Vernieuwd en Toegespitst op deze tijd

De afgelopen twintig jaar hebben we veel ervaringen opgedaan, gezien wat goed werkt, maar ook wat minder goed werkt en wat tegenwoordig extra nodig is. Deze inzichten hebben we niet alleen verwerkt in het boek PMC Next, maar ook in deze geheel vernieuwde masterclass, over de bewezen methodiek van Projectmatig Creëren, toegespitst op de vragen van nu. Want in deze tijd van ‘lean’ en ‘agile’ is deze werkwijze actueler dan ooit.

De kern van Projectmatig Creëren

 • Van krachtenveld naar draagvlak:
  door slim te bewegen, krijg je de juiste mensen mee.
 • Samen doen:
  ontwikkeling in co-creatie met betrokkenen, niet gedicteerd van bovenaf.
 • Naar grote idealen in kleine stappen:
  dat geeft meer grip en leidt sneller tot resultaat.
 • Het verschil maken:
  invloed op wat je aan het hart gaat, brengt een beweging op gang.
 • De impact centraal:
  voldoen aan de vraag van de klant door focus op het hogere doel.
 • Kritisch blijven en consequenties trekken:
  vragen stellen en handelen naar het antwoord.
 • De juiste persoon op de juiste plek:
  niet meer aanmodderen, maar menselijk schakelen.

De masterclass PMC is voor

 • Organisaties die impact willen hebben op de maatschappij en bij willen dragen aan duurzaamheid.
 • Organisaties die opereren in een complex krachtenveld, zoals overheidsinstellingen, onderwijs, zorg en dienstverlening.
 • Projecten waarin participatie van betrokken partijen centraal staat, zoals bedrijven, klanten, burgers of patiënten.
 • Teams die willen werken vanuit aandacht voor de menselijke kant, zonder dat de technische ondersneeuwt.
 • Mensen die een methode zoeken zonder teveel bureaucratie, die snel en flexibel tot wezenlijke resultaten leidt.

Ervaringen van anderen

 • Leuke en zeker leerzame cursus. Het fijne van een klein groepje is er is voldoende gelegenheid is om je eigen projecten te bespreken. Voorbeelden uit mijn eigen ervaringen en die van andere cursisten maken het allemaal heel duidelijk.’ – Carina
 • Een waardevolle cursus die de menselijke kant van projectmanagement laat zien en hoe je daarmee een betrokken en gemotiveerd team samenstelt. Door de praktijkgerichte insteek krijg je een gevoel van maatwerk gekoppeld aan ervaring uit de praktijk.’ – Sander
 • Een erg prettige manier van coachen. Het enthousiasme werkt erg aanstekelijk! De koppeling van de cursusinhoud aan mijn eigen project was heel verhelderend en heeft me aan het denken gebracht. Ik heb een beter beeld gekregen van mijzelf en mijn competenties.’ – Miriam

Praktische informatie

Eerstvolgende data

In 2021 vindt de nieuwe masterclass plaats op 28 en 29 september met een terugkomdag op 16 november. Op aanvraag kan de masterclass in company worden verzorgd.

Kosten

De kosten voor deze 3-daagse training op locatie bedragen € 1.850,- plus € 330,- verblijfskosten (ex btw).

Aanmelden & meer informatie

Neem voor vragen en aanmeldingen gerust contact op met Annelies van Gool (annelies.vangool@kernkonsult.nl/06 2727 0033) of Gert van Santen (gert.vansanten@kernkonsult.nl / 06-53722427).