PMC-Next-cover-vierkant

Ons nieuwe boek: PMC Next

Een jaar lang werkten ’onze’ Gert van Santen en Annelies van Gool aan hun nieuwe boek: PMC Next, over de bewezen methodiek van Projectmatig Creëren toegespitst op de vragen van deze tijd.

PMC Next

Projectmatig Creëren (PMC) is een belangrijk concept om projecten te managen, dat zijn waarde overtuigend heeft bewezen. Het concept werd geïntroduceerd in 1998 en inmiddels zijn we de nodige jaren verder. Gert van Santen en Annelies van Gool en met ons vele andere Kern Konsulters, maar ook onze opdrachtgevers, hebben gezien wat goed werkt en succesvol is, maar ook wat minder goed werkt en wat deze tijd extra vraagt. Deze inzichten en ervaringen vind je terug in PMC Next.

PMC Next geeft de essentie, de kracht en de valkuilen van PMC aan. Wanneer en vooral waarom ga je met projecten aan de gang en wanneer is het gewoon een ‘klus’ die je moet klaren. Op overzichtelijke wijze worden de stappen beschreven om van een eerste idee naar een succesvol projectresultaat te komen.

Maar vooral ook is PMC mensenwerk. De mate waarin door middel van co-creatie, samenwerking, Project Start Ups (PSU) gebruik wordt gemaakt van de ambitie, energie en creativiteit van management, medewerkers en stakeholders is bepalend voor het uiteindelijke succes van projecten. Het gaat immers niet alleen om het behalen van een project resultaat, maar met name om de impact die u daarmee wilt bereiken.

Meer dan ooit is Projectmatig Creëren een collectief creatieproces, waarbij individueel commitment centraal staat.

Gert van Santen is organisatieadviseur bij Kern Konsult, een bureau voor organisatieadvies. Gert heeft ruime ervaring met het begeleiden en professionaliseren van Programmamanagement en Projectmanagement (Projectmatig Creëren) binnen organisaties.

Annelies van Gool is organisatieadviseur bij Kern Konsult. Als gedrags­wetenschapper en manager in de zorg en het onderwijs heeft Annelies veel ervaring in het leiden van programma’s en projecten.

Interesse?

Het boek verschijnt bij Scriptum en is te bestellen op bol.com.