#067 YouTube kanaal

YouTube-kanaal van de Toekomstfabriek

Onlangs deelde we op de website en in onze nieuwsbrief één van onze recepten, namelijk Programmatisch Verbinden (PMV): een strategie om de dynamiek in organisaties om te keren. De toekomst wordt leidend en het heden wordt daar dienstbaar aan. Met PMV wordt te midden van de bestaande organisatie een dynamisch netwerk gecreëerd dat disciplines en werelden in de organisatie structureel met elkaar verbindt. De focus is samen leren, exploreren en produceren voor de toekomst. Zo wordt de organisatie een ’Toekomstfabriek’, waarin producten, diensten en beleid multidisciplinair met elkaar worden ontwikkeld en geproduceerd.

Kern Konsult adviseur Rob Coppenhagen heeft in het verlengde hiervan ook het YouTube kanaal van de Toekomstfabriek geopend. In video’s van drie minuten deelt hij zijn Verbazingen die tot nadenken stemmen. Dit initiatief ontstond aan het begin van de corona-lockdown, toen hij dagelijks Verbazingen publiceerde op LinkedIn. Gaandeweg is het uitgegroeid tot een openbaar dagboek met 100 Verbazingen dat hem door deze bijzondere tijd leidde. In deze korte video vertelt hij hoe hem dat is overkomen.

Tot voor kort werden de Verbazingen vrijwel dagelijks aangevuld, waarna Rob een pauze inlaste om een red-white paper te schrijven. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt.