UMC Radboud

 

Dr. Bart Post,
Neuroloog en Principal Clinician, Radboud UMC.

Met welke vraag kwam je bij Kern Konsult terecht?

Binnen de afdeling neurologie zijn wij bezig met innovatieve zorgconcepten. Om de zorg te veranderen moesten wij binnen onze afdeling eerst gaan werken als 1 team, een 9+ afdeling. Hiervoor zochten wij ondersteuning, begeleiding bij Kern Konsult.
Ook hebben wij ze gevraagd ons te ondersteunen bij de uitvoering van een concreet project, een project waarbij jonge Parkinson patiënten zelf de regie hebben over hun zorg.

Hoe heeft Kern Konsult je geholpen?

Kern Konsult heeft ons goed ondersteund, maakt dingen expliciet. Als wij zeggen “patiënt in de lead” dan vraagt Kern Konsult “maar hoe dan?” Daarbij gaan Robert en Marleen geen moeilijke dingen uit de weg. Ze staan los van de organisatie en behartigen jouw belangen. Ze zijn het stemmetje op je schouder, binnen een moeilijk krachtenveld.

Hoe tevreden ben je met de aanpak?

Robert heeft ons geholpen om als 1 team te gaan werken, op 9+ niveau. Hij heeft geholpen het doel helder te houden, de eerste stappen te zetten en ons behoed voor de klassieke valkuilen.
Marleen heeft ons ondersteund bij het vormgeven en in beweging krijgen van het innovatieve zorg project voor jonge Parkinson patiënten.