Rob Coppenhagen

“Wat je aandacht geeft groeit.”

Rob achterhaalt snel drijfveren, het ‘waarom’. Of zoals zijn collega’s zeggen: “Rob dringt snel door tot de kern.” Hij ziet kansen en mogelijkheden van een organisatie en helpt deze boven water te krijgen. Hij ziet het unieke wat mensen zelf gewoon zijn gaan vinden. Bovendien verstaat hij de kunst van hoe, hoe zaken zo te regisseren en te organiseren dat ze werkelijkheid worden. “Hij tilt je boven de materie uit, helpt perspectief te formuleren waardoor je met andere ogen naar de organisatie gaat kijken; zo vind je je inspiratie om weer een nieuw spoor te vinden.” zegt Marjolein Keverling, adjunct-directeur Directie Veiligheid van de Gemeente Rotterdam .

Rob is opgegroeid in een ondernemersgezin en opgeleid als acteur en regisseur aan de gerenommeerde Webber Douglas Academy of Dramatic Art in London. Na zijn opleiding heeft hij 12 jaar het familiebedrijf geleid, met de voeten in de klei, en is daarna zijn eigen organisatie adviespraktijk gestart. Zijn achtergrond zie je terug in hoe hij in zijn werk staat – regisseur van grootschalige veranderingen binnen organisaties op een pragmatische en ondernemende wijze.

Het gezin waar Rob in opgroeide was niet alleen ondernemend maar ook filosofisch. Dit kenmerkt ook zijn levenshouding en werkstijl, zinvolle zaken doen. Rob is sinds 1998 partner bij Kern Konsult waar zin en zakelijkheid mooi samen komen. Zinvolle fundamentele veranderingen verwezenlijken en patronen die remmen doorzien en doorbreken zijn belangrijke elementen in zijn werk.

Neem je geen genoegen met de status quo? Wil je verder reiken met je organisatie, fundamentele stappen zetten? Weerhoudt het dagelijks werk je ervan om bezig te zijn met dat wat echt een verschil kan maken?

 

Rob heeft een aantal eigen methodieken ontwikkeld:

  • Programmatisch Verbinden
  • 10+ Dashboard
  • Minimal Project Management
  • Creatieregie

Naast zijn werk als adviseur geeft Rob colleges en lezingen en is auteur van onderstaande boeken:

Mail Rob Coppenhagen