Nynke Okma

Nynke Okma“Als teams weten waarom ze doen wat ze doen en mogelijkheden zien, dan gaat energie weer stromen”

Voorheen werkte Nynke onder andere bij Mensen met een Missie en DOE projecten & advies, waarbij de focus lag op het actief betrekken van mensen en organisaties bij maatschappelijke vraagstukken. Het viel haar steeds weer op dat bewustzijn, leiderschap én goede samenwerkingsrelaties belangrijk zijn om tot duurzaam resultaat te komen. De kunst van het samenwerken is volgens Nynke vooral om individuele verschillen te benutten om zo veerkrachtiger te zijn en samen meer te bereiken.

Wil je het commitment en de pro activiteit van je teams vergroten? Wil je dat teams zich ontpoppen tot volwassen gesprekspartner en mede zorgdragen voor een op de toekomst voorbereide organisatie?

Nynke helpt teams om samen te bouwen, te creëren en mogelijkheden te zien. Met de vraag: “Wat willen we toevoegen, hoe kunnen we écht van waarde zijn?” gidst ze teams naar de kern en stimuleert om nieuwe wegen te verkennen. Ze creëert beweging door het in beeld brengen van ieders persoonlijke ambities, drijfveren en kwaliteiten, en deze te vertalen naar een heldere teamambitie en plan van aanpak. Belangrijk aandachtspunt is altijd het het ontwikkelen van goede relaties, met de ‘klant’, collega-teams, de directie, en andere samenwerkingspartners.
Met scherpte en empathie richt Nynke zich op wat er speelt in het samenspel en wat er nodig is om ‘de volgende stap’ te realiseren. Zij creëert ruimte voor reflectie, luistert, stelt vragen, houdt een spiegel voor en stimuleert het team om bewuste keuzes te maken.
Zij geniet van het moment waarop het teams lukt om hun verschillen te integreren en mensen ‘aangaan’; de energie en creativiteit vrijkomt.

Klanten zeggen over haar:

“Met veel toewijding, creativiteit en enthousiasme heeft Nynke zowel ons team als geheel als mij persoonlijk geholpen te groeien tijdens het project.”

“I got to know and appreciate Nynke as both a team & individual coach. She is empathic, quickly understands what the hidden issues at stake are and asks the ‘right’ questions.”

Mail Nynke Okma