Marleen van Klingeren

Marleen van Klingeren“De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken maar in het kijken met nieuwe ogen”– M. Proust

Bij Marleen staat de mens centraal. Begrijpen, betrekken en in beweging krijgen. Om doelen werkelijkheid te maken. Dit doet zij door echte gesprekken te voeren, heel goed te luisteren en scherp te observeren. Marleen weet alle betrokkenen een eigen stem te geven.

Marleen studeerde ontwikkelingsstudies en antropologie; de wetenschap van de mens in relatie tot zichzelf en zijn medemens. Daarop volgde een studie humanitaire hulp. In Afghanistan en Liberia deed zij onderzoek naar de samenwerking tussen militairen en hulporganisaties. Ze raakte gefascineerd door de verschillende bedrijfsculturen en nationaliteiten in de organisaties. Sinds 2012 is zij aangesloten bij Kern Konsult. Daar vindt ze een gedeelde drive en een bundeling van krachten. Haar kennis van complexe omgevingen, conflicterende belangen en gedreven werknemers zet zij nu in bij transities binnen maatschappelijke organisaties.

Wil je je doelgroep structureel betrekken, een relevante rol laten spelen? Bijvoorbeeld patiënten mee laten werken aan een passender zorgaanbod? Medewerkers hun rol laten nemen in de vernieuwing van je organisatie? Heb je ondersteuning nodig bij het aangaan van de dialoog met je klanten? Of behoefte aan begeleiding bij de opstart van een nieuw project?

Marleen gaat ermee aan de slag. Zij stuurt op resultaat en zet mensen in hun rol. Ze zoekt de interactie op met alle betrokkenen en neemt ruis weg waar nodig. Het effect is een helder gesprek waar ieders idee gehoord wordt en van waarde is.

Methodieken die Marleen toepast:

  • Storytelling – Vanuit een persoonlijk verhaal betekenis geven aan een complexe werkelijkheid
  • Dialoog – In een werkomgeving het gesprek op diepgaande en verbindende manier voeren.
  • Meeting Design – creëren van de ideale sfeer en setting om het doel van een bijeenkomst te bereiken.

Publicaties:

Mail Marleen van Klingeren