Koen van Lent

Altijd in beweging

Als een jonge hond gaat hij graag in uiteenlopende organisaties aan de slag. Vol enthousiasme en soms een tikje tegendraads. Maar vergis je niet: Koen werkt heel gestructureerd om organisaties te optimaliseren, en zo een stabiele basis neer te zetten om van daaruit verder te groeien.

“Overal waarvoor een strategische blik nodig is – van grote bedrijfskundige vraagstukken tot zaken als logistiek, sales of inkoop – help ik graag. Ik observeer wat er in een organisatie allemaal gebeurt en dan ben ik soms oprecht verbaasd. ‘Hoezo?’ is een vraag die ik heel vaak stel. Waarom gaan dingen op die manier? Vervolgens ga ik een duidelijke visie ontwikkelen, doelen stellen en daar systemen op inrichten. Ik vind het heerlijk om alles aan elkaar te koppelen, als een spin in het web.

Ooit droomde ik ervan om piloot te worden, maar ik kwam niet door de selectie en moest nadenken over een alternatief. Ik wilde een internationale omgeving en realiseerde me dat je als manager aan het hoofd van een organisatie of afdeling staat, net zoals een piloot als het ware aan het hoofd van het vliegtuig staat. Daarnaast is mijn vader ook ondernemer. Dat alles bij elkaar leidde tot mijn keuze om International Business & Management Studies te studeren. Tijdens mijn studie woonde ik een jaar in Kuala Lumpur, echt fantastisch, en daarna kon ik bij Matrix aan de slag, een klein bedrijfje in olie/smeermiddelen. Matrix stapte uit een holding en daardoor was er veel werk aan de winkel. Het was voor mij een mooie kans om daar onderdeel van uit te maken. Het bleek een enorme leerschool, want ik deed eigenlijk alles. Van het inrichten van ERP-systemen tot ISO certificering, en ik had contacten met klanten in de hele wereld. Ik mocht veel zelf ontdekken. Het bedrijf groeide razendsnel, waardoor er meer op data werd gestuurd en meer specialismes kwamen. Voor mij was dat het moment om te stoppen. En in plaats van iets soortgelijks binnen een ander bedrijf te doen, begon ik voor mezelf.

Ik ben inmiddels ook begonnen met een studie haptonomie, als aanvulling op mijn vaardigheden. Want ik kan wel een stabiele basis neerzetten en systemen ontwikkelen, maar als je de mensen niet mee krijgt, dan ben je nog nergens. Haptonomie gaat heel erg over mensen, over persoonlijke groei, over voelen. Het legt een link tussen denken en voelen. Dat maakt dat je soms andere vragen stelt en veel beter luistert en aanvoelt wat er allemaal gebeurt binnen een organisatie. Voor mij echt een meerwaarde in mijn werk. Verder breng ik een bepaalde energie met me mee, waardoor ik dingen in gang kan zetten. En ik vind het fantastisch om mensen uit te dagen om in hun kracht te gaan staan. Om iemand te laten geloven in zijn eigen talenten en kwaliteiten en die vervolgens tot wasdom te laten komen.

Ik heb me aangesloten bij Kern Konsult omdat het fijn is om van gedachten te wisselen met een groep ‘like minded people’. Iedereen is heel mensgericht, gedreven door samen leren en vooruit willen. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en te laten inspireren. Bij een opdracht geef ik vooral heel veel, bij Kern Konsult vind ik een omgeving waar een soort gelijkheid heerst. Waar ik leer en geïnspireerd raak.”

En naast mijn werk ben ik gewoon Koen, met een hele mooie familie en mooie vrienden, en ik ben gek op sporten. Lekker in beweging blijven, dat hoort echt bij mij. Letterlijk bij het sporten en figuurlijk als het om werk gaat.”

Mail Koen