Gert van Santen

Gert van Santen“Echte beslissingen nemen doe je door je zachte stem te volgen.”

Gert werkt graag aan opdrachten waarbij hij mensen en organisaties in beweging kan brengen. Mensen stimuleren om zelf initiatief te nemen, in mogelijkheden te denken, te ondernemen. Zelf spreekt Gert ook wel van “vrije ruimte creëren waarin nieuwe ideeën vorm kunnen krijgen”. Meedenken en adviseren over mens- en organisatievraagstukken die om creatieve oplossingen vragen raken de essentie van zijn vak.

Gert leerde Kern Konsult in de jaren ’80 kennen als opdrachtgever vanuit zijn management rol bij de Rabobank. Het grensvlak waar Kern Konsult opereerde, tussen zingeving en resultaatgerichtheid, sprak hem aan. Ondertussen werkt Gert al meer dan 30 jaar als organisatieadviseur en is sinds 2011 Partner.

Wil je iets wat vast zit los maken? Behoefte aan vooruitgang? Voor jezelf, jouw team of de hele organisatie?

Gert wil mensen inspireren vanuit een verhaal. Beweging, vernieuwing, resultaat en helderheid brengen. Hij is spiegelend en confronterend met de relatie in ogenschouw. Luistert kritisch en oordeelloos en komt snel tot de kern. Hij is een vrijdenker, ziet altijd mogelijkheden en wil mensen op hun eigen spoor zetten.
Opdrachtgevers typeren Gert als volgt: “Volledig vertrouwen. Luistert. Niet ‘ik moet’ of ‘ik wil’. Zoekt samen met jou naar een oplossing. Denkt met je mee.”

Dat wat hij doet moet relevant zijn, voor hemzelf, de samenleving en de wereld. Collega’s zeggen over Gert: “hij is het spirituele geweten van Kern Konsult”, “Is inspirerend”, “brengt nieuwe gedachten, inzichten”.

Publicaties:

  • De kracht van archetypen, Gert van Santen
    Dit boek beschrijft 20 archetypische beelden die je helpen om je eigen talenten in te zetten. Je krijgt zicht op jouw waarden en drijfveren en hoe je die in het werk vorm kunt geven.
  • The Wisdom Factor, Gert van Santen en anderen
    The Wisdom Factor gaat over een nieuw soort leiderschap, dat beschikbaar is voor iedereen, ongeacht waar je werkt en welke functie je bekleedt. Gert van Santen, stelde dit boek samen, waarin de ideeën van Will Taegel, Jim Garrison, Irene van Lippe-Biesterfeld, Matthijs Schouten en hemzelf worden gebundeld.

Mail Gert van Santen