Elke Schepers

Krachtig, energiek en betrouwbaar

Kansen zien, ook in uitdagende situaties. Altijd oog houden voor de mens binnen de organisatie. Verder kijken dan het probleem op zich. Het typeert de aanpak van Elke Schepers. Vol passie en energie inspireert ze organisaties, teams en individuen in ontwikkeling.

“Snel doordringen tot de kern: daar ligt mijn grootste kracht. Ik zie waar het wringt én waar de kansen liggen om te groeien en/of patronen structureel te doorbreken. Vraagstukken maak ik op een heldere manier inzichtelijk. Ik betrek ook altijd de vraag achter de vraag erbij, want dat verheldert vaak waar de opdrachtgever precies behoefte aan heeft.

Als organisatieadviseur met veel ervaring in projectmanagement/Lean Six Sigma begeleid ik teams om projecten en werkprocessen meer inhoud en vorm te geven. Zaken die er echt toe doen maak ik vervolgens op een heel laagdrempelige manier bespreekbaar, zodat samenwerking en veiligheid binnen de afdeling of het team toenemen.

Wat mij aanspreekt in het werk dat ik doe? Dat het in de basis altijd gaat over mensen. Hoe ga je het contact aan met je collega’s? Hoe werken teams samen? Van binnenuit beweging in gang zetten, dat is een uitdaging die ik graag aanga!

Of het nu gaat om de visie van de directie te laten landen in de organisatie of om het op gang krijgen van de samenwerking binnen een afdeling, ik maak altijd gebruik van de mooie dingen die er al zijn. Want ook hier geldt dat wat je aandacht geeft, groeit.

Naast mijn werk als organisatieadviseur, geef ik ook workshops en trainingen op het gebied van het omgaan met spanning, stress en trauma in organisaties.”

Na haar studie chemische technologie (Ir.) heeft Elke veel internationale (project) ervaring opgedaan in zakelijke/commerciële werkomgevingen. Vervolgens heeft ze diverse opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, verandermanagement en toegepaste psychologie. De laatste jaren werkt ze voornamelijk in organisaties in de zorg en het onderwijs. In haar vrije tijd speelt ze viool en is een actief fietser.

Mail Elke Schepers