Annelies van Gool

Enthousiaste bruggenbouwer

Als je Annelies voor het eerst ontmoet, dan spatten het enthousiasme en de positiviteit van haar af. Ze is iemand die altijd kansen ziet en bruggen bouwt, maar daar houdt het zeker niet bij op. Want uiteindelijk gaat het haar natuurlijk om het resultaat. Een project moet impact hebben.

“Beweging creëren en samen met alle betrokkenen complexe vraagstukken oplossen en verbeteringen doorvoeren: ik heb een heerlijk vak! Ik ben energiek en inspirerend, bijvoorbeeld als ik een training geef, maar zie mezelf niet als visionair. Ik ben wél degene die de route naar de eindbestemming uitstippelt, natuurlijk in co-creatie met de betrokkenen. Daarbij zie ik snel welke stappen er onderweg allemaal nodig zijn. Ik kom het beste tot mijn recht als ik de verbindende schakel mag zijn tussen strategie en werkvloer. Ik ‘tolk’ graag, bijvoorbeeld tussen directeur en projectleider, om te kijken hoe we gezamenlijk een volgende stap kunnen zetten.

Ik vind het heel leuk om die ontwikkeling van mensen en organisaties, inhoud en proces te begeleiden en continu oog te hebben voor de samenhang tussen alle onderdelen. Want bruggen bouwen, dat doe je niet alleen tussen mensen, maar ook tussen alle onderdelen van een proces. In 2019 heb ik samen met Gert van Santen het boek PMC Next geschreven. Hierin lees je op welke manier je met een project aan de slag gaat. Op een overzichtelijke manier worden de stappen beschreven om tot een succesvol projectresultaat te komen, waarbij de kracht ligt in de integratie van de technische en de menselijke aspecten.

Met een dosis humor kan ik ervoor zorgen dat er een inspirerende dynamiek ontstaat tussen een opdrachtgever en mijzelf. Ik ben gedreven, open, resultaatgericht en een ontzettende denker die informatie snel kan verwerken en analyseren. Wat me daarnaast enorm helpt in mijn werk, is dat ik al van jongs af aan geïnteresseerd ben in de drijfveren van mensen. Mijn studie tot gedragswetenschapper was de basis om te werken als behandelaar, trainer, project- of programmaleider en lijnmanager in de GGZ en het onderwijs. Als trainer of adviseur is het fijn als je ook zelf met beide voeten in de klei hebt gestaan en je jezelf – mede daardoor – goed in mensen kunt verplaatsen. Ik schenk vertrouwen en vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt.

Ik ben breed inzetbaar, zowel binnen de overheid of de zorgsector als binnen commerciële organisaties. Toch focus ik me met name op scholen en zorginstellingen, omdat dit voor mij de inhoud is die ertoe doet. Ik ben iemand die niet stil kan zitten, ik houd van avontuur. Ik hoef niet zozeer de wereld te zien, maar ik wil wel reizen. En dat kan ook in mezelf zijn of in de reis die ik samen met anderen afleg om een doel te behalen. Binnen Kern Konsult ervaar ik dat ook. We stimuleren elkaar. Niet alleen door samen aan opdrachten te werken, maar ook door elkaar te voeden en uit te dagen.”

Mail Annelies van Gool