Kern Konsult - PMC Next- Annelies

Projectmatig Creëren Next Incompany

Projectmatig Creëren (PMC) is een aanpak die mensen uitdaagt om samen te werken aan resultaten waarin ze geloven. In de aanpak PMC staan mensen meer centraal dan structuren. Mensen werken niet in projecten omdat dit van iemand moet, maar omdat ze een bijdrage willen leveren. Dat is het idee achter PMC: een collectief creatieproces, waarbij individueel commitment centraal staat.

deze methodiek pas je toe:

  • als je impact wilt hebben met je projectresultaat;
  • als je iets wilt opleveren waar de gebruiker/doelgroep echt op zit te wachten;
  • als je vanuit gelijkgerichtheid en gelijkgestemdheid een collectief resultaat wilt creëren;
  • als je het ‘vuur’ tijdens het hele project brandend wil houden.

Kortom, als je als organisatie de ambitie, energie en creativiteit van alle betrokkenen – management, medewerkers en stakeholders – wilt gebruiken voor geslaagde projecten.

Het kan daarom waardevol zijn om niet een enkeling, maar een deel van de organisatie op te leiden voor het werken met PMC.

INCompany traject

In de incompany trajecten (masterclasses, al dan niet aangevuld met coaching en/of begeleiding on the job) zijn een waardevolle investering. Het opleiden en begeleiden binnen de dagelijkse context heeft als voordeel dat er kan worden aangesloten bij de eigen, specifieke situatie. De samenwerking tussen projecten en het lijnmanagement wordt bespreekbaar doordat projectleiders en opdrachtgevers/lijnmanagers samen aan tafel kunnen zitten. In het gesprek tussen alle lagen en betrokkenen binnen een organisatie kunnen wij vaak de samenhang en verantwoordelijkheden van de verschillende stakeholders helder en werkbaar krijgen. Zo gebeurt er bij incompany trajecten veel meer dan een training en overdracht van kennis over PMC Next. De kennis en vaardigheden die bij PMC Next horen het waardevolle centrum zijn: PMC als constructief instrument voor het realiseren van impact.

meer informatie

Neem contact op met Annelies van Gool via annelies.vangool@kernkonsult.nl of (06) 27 27 00 33.