arjennieuw

Van functies naar rollen

Hoe maak je van een apathische en lamgeslagen groep mensen een effectief en wendbaar team? Een team nota bene waar al meerdere leidinggevenden op stuk zijn gelopen. Voeg daar een hiërarchisch moederbedrijf als KLM aan toe, geen mogelijkheid om nieuwe teamleden aan te trekken en de uitdaging om dit zoveel mogelijk zonder opleidingsbudget voor elkaar te krijgen.

Toen Arjen IJpelaar in 2011 als Manager Development KLM Inflight Services begon, zag hij zichzelf helemaal niet als manager. “Ik had helemaal geen ambitie om met een team te gaan werken. En als ik nu terugkijk op de afgelopen zes jaar, dan zeg ik: het samen bouwen aan een team heb ik uiteindelijk juist het leukste gevonden. Waar mijn pionier-schap in schuilgaat is de geheel andere wijze waarop ik ben omgegaan met het ontwikkelen van een team en het doorbreken van bestaande managementstructuren.  De aanpak van deze twee punten heeft ervoor gezorgd dat we heel effectief en wendbaar zijn geworden en dat binnen een vrij hiërarchische context.”

Kern Konsult begeleidt organisaties door steeds te kijken naar de achterliggende vraag, door goed te luisteren en dóór te vragen. In de pioniersportretten bieden we een podium aan klanten die vooroplopen in hun organisatie en daadwerkelijk verandering realiseren.

Lees hier het hele verhaal: Pioniersportret Arjen IJpelaar