GeplakteAfbeelding-1

Pentacirkel Werkretraites

DOORBREEK VICIEUZE CIRKELS ONTMASKER DE PAVLOVS

CREËER LERENDE CIRKELS ONTDEK DE PIPPI’S

Het is tijd om patronen te doorbreken in de samenleving, in organisaties en bij jezelf. Met de Pentacirkel werkretraite op het Franse platteland of in Bella Vista in Bussum zet je even de tijd stil, door de tijd te nemen in een inspirerende omgeving. Het zijn inspirerende, praktische en lichte programma’s in goed gezelschap van gelijkgestemde professionals. Je volgt de Pentacirkel basiscursus en daarnaast is er veel eigen (werk)tijd, rust, bewegen, buiten en reflectie. Gastheer en begeleider is Rob Coppenhagen.

De Pentacirkel

Vicieuze cirkels, ze herhalen zich en je komt er maar niet uit. Je kunt ze overal aantreffen; in de publieke opinie, de politiek, bij overheden, in jouw sector, in je eigen organisatie, in je team en bij jezelf. Maar er zit systeem in. Op basis van het gedachtegoed van de Hele Mens en de vijf stappen van de Pentacirkel breng je vicieuze cirkels in kaart. Zo krijg je zicht op de patronen die ze in stand houden, de Pavlovs die ze versterken en de onderliggende paradigma’s die ze veroorzaken. 

 

Tijdens de retraite of de workshop leer je de vicieuze cirkels in jouw sector, organisatie en team te ontleden. Je ontmaskert de Pavlovs die ze in stand houden en ontdekt de lerende cirkels en de ‘Pippi’s’ die patronen doorbreken. De Pentacirkel fungeert als een poort naar een lerende cirkel door het paradigma te veranderen, de Pavlov’s door eigenwijze Pippi’s te vervangen en lerende patronen te introduceren. Zo verander je een vicieuze cirkel in een bewust lerend systeem. Het Pentacirkel model maakt complexe processen op eenvoudige wijze zichtbaar. Door ze met een team, organisatie of met een sector te doorlopen worden inzichten collectief. Zo kan het doorlopen van de Pentacirkel gemeenschappelijk inzicht en eigenaarschap creëren voor een volgende ontwikkelingsfase.

Frankrijk

De driedaagse werkretraite in Frankrijk vindt plaats op aanvraag. De kosten bedragen 695 euro p.p. (vraag naar het draagkrachttarief voor zzp’ers), plus een verblijfsbijdrage (295 euro) en eten en drinken tegen kostprijs. Reizen gebeurt op eigen gelegenheid. Natuurlijk is het goedkoper en gezelliger om samen te rijden. De groepen zijn klein (4 tot 7 personen). Elke gast heeft een eigen kamer, maar de badkamers worden gedeeld.

Nederland

De tweedaagse workshop vindt plaats in Bella Vista, een prachtig rijksmonument in Bussum, op loopafstand van hei, bossen en weilanden. De Bella Vista workshops worden op maat gemaakt en data zijn in overleg

Meer informatie of aanmelden
Rob.coppenhagen@kernkonsult.nl
06 5339 1321

 

REVIEW

Beste Rob,

De retraite was al begonnen op het moment dat ik in de auto stapte naar Chevigny. In gedachten verzonken vloog de tijd voorbij. Ik arriveerde rond 17.15 uur. De zon scheen, het licht viel prachtig naar binnen. In de tuin zat een aantal deelnemers aan een glas wijn en ik voelde mij direct ‘thuis’. Niet helemaal weten waar je aan begint, maar wel het gevoel hebben dat het goed en verstandig is om deel te nemen, deed mij al niet aarzelen, en toen ik eenmaal zat en om mee heen keek, besefte ik dat het bijzondere dagen zouden worden. De plek heeft iets, evenals het huis. Het ademt een soort artistieke vrijzinnigheid die wat mij betreft bijdraagt aan het succes van de retraite. De andere deelnemers met elk hun eigen verhalen, en niet te vergeten jouw inspirerende inbreng rond de thematiek van de pentacirkels en begeleiding van het gehele proces, maakten het tot een onvergetelijke en patroon-doorbrekende paar dagen. Verlicht stapte ik in de auto terug naar huis. Door-denkend en nagenietend. De retraite vormt een mooi anker om de komende tijd (zo lang mogelijk…) aan vast te houden.

Rob, dank voor het organiseren van deze retraite. Dank ook voor je gastvrijheid. In welk stadium van je leven of loopbaan je jezelf ook bevindt. Het is zinvol om er even uit te zijn en je onder te dompelen in alles wat Chevigny en maison Coppenhagen te bieden hebben. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen. 

Warme groet,
Patrick de Regt