Economische Zaken

 

Rob van Brouwershaven,
Directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, Ministerie van Economische Zaken

Met welke vraag kwam je bij Kern Konsult terecht?

Mijn behoefte was om de samenwerking onderling te stimuleren. Tijd voor reflectie, ik merkte dat dat nodig was in mijn team. Ik wilde met mijn team komen tot een volgend level rondom een bepaald thema.

Hoe heeft Kern Konsult je geholpen?

Nathalie en Ernst van Kern Konsult keken achter de problematiek. Keken naar achterliggende patronen in plaats van een trucje uit te voeren. Daardoor gaven zij de mensen zelf inzicht in wat er gaande was. Thema was bijvoorbeeld ‘meer strategisch denken’ en Kern Konsult zei: “er zit dus een mechanisme achter waarom jullie dat niet doen. Er is iets veiligs aan in de waan van de dag werken, mails doen, ad hoc dingen oplossen. Dus waarom kijken jullie niet strategisch?” Met hun originele, andere methodieken, zoals opstellingen en de ‘talking stick’, triggeren zij mensen, zodat ze gaan reflecteren bij zichzelf over “hoe zou ik het anders kunnen doen”?

Hoe tevreden zijn jullie met de huidige aanpak?

Kern Konsult heeft geholpen om ons team meer te laten samenwerken, meer effectief te laten worden. En meer open te staan voor de vraag ‘waar werken we eigenlijk naar toe?’.