Spoorparade_Amersfoort;_mBD_9006_'Jules'

Kern Konsult is verhuisd naar een broedplaats voor innovatie

Kern Konsult steunt organisaties die toekomst creëren en sinds kort doen we dat vanuit een historische locatie die bruist van nieuwe bedrijvigheid: oftewel Atelier 300c in Amersfoort, vlak achter het station op de voormalige wagenwerkplaats van de NS. Sinds het begin van de vorige eeuw werden goederenwagons hier onderhouden. Rondom was een arbeiderswijk ontstaan.

Toen de locatie in 2000 door de NS buiten gebruik werd gesteld, rees de vraag of die platgegooid moest worden of een nieuwe bestemming moest krijgen? Omwonenden pleitten voor behoud van hun historie en werden daarin gehoord. Het erfgoed kwam op de rijksmonumentenlijst en werd ontwikkeld tot een creatieve werkplaats, met culturele instellingen, sociale ondernemers, kunstzinnige initiatieven en inmiddels ook ons eigen collectief.

Voor ons is dit een plek van verbinding, niet alleen met andere stations, maar ook tussen het oude en het nieuwe, waar op een industriële bodem een creatieve omgeving ontstaat, met respect voor wat geweest is én een visie van duurzaamheid. Het is een broedplaats voor maatschappelijke ontwikkeling en innovatie die voortdurend in beweging is. Daar voelen wij ons thuis.

Ons secretariaat blijft aan de Zijpendaalseweg in Arnhem, maar voortaan ontmoeten we elkaar aan de Soesterweg in Amersfoort.

foto: Erik Swierstra, CC-BY-SA-4.0