GeplakteAfbeelding-1

De strijdende en lerende Pentacirkel

DOORBREEK VICIEUZE CIRKELS ONTMASKER DE PAVLOVS

CREËER LERENDE CIRKELS ONTDEK DE PIPPI’S

Tijd om patronen te doorbreken? Dan zijn de Pentacirkel werkretraite op het Franse platteland of de Bella Vista workshop in Bussum mooie opties. Het zijn inspirerende, praktische en lichte programma’s in goed gezelschap van gelijkgestemde professionals. Je volgt de Pentacirkel basiscursus en daarnaast is er veel eigen (werk)tijd, rust, bewegen, buiten en reflectie. Gastheer en begeleider is Rob Coppenhagen.

De Pentacirkel

Vicieuze cirkels, ze herhalen zich en je komt er maar niet uit. Je kunt ze overal aantreffen; in de publieke opinie, de politiek, bij overheden, in jouw sector, in je eigen organisatie, in je team en bij jezelf. Maar er zit systeem in. Op basis van het gedachtegoed van de Hele Mens en de vijf stappen van de Pentacirkel breng je vicieuze cirkels in kaart. Zo krijg je zicht op de patronen die ze in stand houden, de Pavlovs die ze versterken en de onderliggende paradigma’s die ze veroorzaken. 

 

Tijdens de retraite of de workshop leer je de vicieuze cirkels in jouw sector, organisatie en team te ontleden. Je ontmaskert de Pavlovs die ze in stand houden en ontdekt de lerende cirkels en de ‘Pippi’s’ die patronen doorbreken. De Pentacirkel fungeert als een poort naar een lerende cirkel door het paradigma te veranderen, de Pavlov’s door eigenwijze Pippi’s te vervangen en lerende patronen te introduceren. Zo verander je een vicieuze cirkel in een bewust lerend systeem. Het Pentacirkel model maakt complexe processen op eenvoudige wijze zichtbaar. Door ze met een team, organisatie of met een sector te doorlopen worden inzichten collectief. Zo kan het doorlopen van de Pentacirkel gemeenschappelijk inzicht en eigenaarschap creëren voor een volgende ontwikkelingsfase.

Frankrijk

De driedaagse werkretraite in Frankrijk vindt dit jaar nog plaats van 7 t/m 11 november en in het voorjaar van 2022 van 9 t/m 3 maart, 6 t/m 10 april en 11 t/m 15 mei. De kosten bedragen 695 euro p.p. (vraag naar het draagkrachttarief voor zzp’ers), plus een verblijfsbijdrage (295 euro) en eten en drinken tegen kostprijs. Reizen gebeurt op eigen gelegenheid. Natuurlijk is het goedkoper en gezelliger om samen te rijden. De groepen zijn klein (4 tot 7 personen). Elke gast heeft een eigen kamer, maar de badkamers worden gedeeld.

Nederland

De tweedaagse workshop vindt plaats in Bella Vista, een prachtig rijksmonument in Bussum, op loopafstand van hei, bossen en weilanden. Dit jaar worden nog workshops gegeven op 24 & 25 november en 8 & 9 december en in het voorjaar van 2022 op 19 & 27 januari en 16 & 17 februari. De Bella Vista workshops kosten 925 euro p.p. (vraag naar het draagkrachttarief voor zzp’ers) en de kosten voor het verblijf, eten en drinken bedragen 195 euro p.p. Overnachten kan eventueel in de buurt van de villa.

Meer informatie of aanmelden
Rob.coppenhagen@kernkonsult.nl
06 5339 1321