Actueel

Wat we kunnen leren over leiderschap van drie coaches uit de tophockeysport

Nathalie de Man onderzoekt de rol en visie van hockeycoaches in de topsport. Welke inzichten van het veld kunnen we toepassen op de werkvloer? Jeroen Groenheijde, Mark Halfmouw en Tom Pijpers met elkaar in gesprek over macht en vertrouwen, authentiek en consequent zijn en respect voor de context.
LEES MEER

Wat we kunnen leren over leiderschap van tophockeycoach Tom Pijpers

Nathalie de Man onderzoekt de rol en visie van hockeycoaches in de topsport. Welke inzichten van het veld kunnen we toepassen op de werkvloer? Met Tom Pijpers spreekt ze over investeren in vertrouwen en het optimaliseren van de rolverdeling om een team op scherp zetten voor een topprestatie.
LEES MEER

Wat we kunnen leren over leiderschap van tophockeycoach Mark Halfmouw

Nathalie de Man onderzoekt de rol en visie van hockeycoaches in de topsport. Welke inzichten van het veld kunnen we toepassen op de werkvloer? Met Mark Halfmouw spreekt ze over één team, één taak, omgaan met ongewenst gedrag en verantwoordelijkheid van zijn spelers in het behalen van hun doel.
LEES MEER

Wat we kunnen leren over leiderschap van tophockeycoach Jeroen Groenheijde

Nathalie de Man onderzoekt de rol en visie van hockeycoaches in de topsport. Welke inzichten van het veld kunnen we toepassen op de werkvloer? Met Jeroen Groenheijde spreekt ze over het bouwen van een team en de instrumenten die hij inzet voor het creëren van een winnaarsmentaliteit.
LEES MEER

Klant in beeld: de Alzheimer Challenge van Roche

Vaak zijn we zelf aan het woord over ons werk. Maar hoe is het eigenlijk voor onze klanten om met Kern Konsult in zee te gaan? We vroegen het aan Celia Noordegraaf van Roche, die vertelt over de uitdaging waar ze voor staan en wat Femke Hulsenbek daarin betekend heeft.
LEES MEER

Voorproefje uit ons receptenboek: Intentiebewust Creëren

Intentiebewust Creëren is werkwijze waarbij waarbij centraal staat hoe medewerkers van organisaties hun doel vertalen in een vorm. De methode maakt duidelijk welke leidende principes in de praktijk – veelal ongemerkt - sturend zijn in de totstandkoming van de resultaten én welke transformatie nodig is om dat succesvoller te doen.
LEES MEER

Volg als eerste de volledig vernieuwde Masterclass PMC Next

Projectmatig Creëren is al twintig jaar onverminderd populair. Gert en Annelies verwerkten een schat aan ervaring in hun boek én masterclass PMC Next, toegespitst op de uitdagingen van deze tijd. Wil je de nieuwste inzichten van deze succesvolle aanpak opdoen? Reserveer het boek of meld je aan voor de Masterclass!
LEES MEER

In het spanningsveld tussen team en individu: over teamprestaties zoals die van Ajax

De hele wereld genoot van de prestaties van Ajax in de Champions League. Waarom presteerde de club zo goed - en ging het uiteindelijk toch mis? Nathalie de Man zocht met Jeroen Groenheijde uit hoe je een groep individuen coacht tot een winnend team, op het veld én op de…
LEES MEER