Kernconsult 08

De Rotterdamse aanpak

Marijke de Vries, programmamanager Eenzaamheid van de gemeente Rotterdam, is onze hoofdgast op de pioniersavond van 15 maart 2018.

Rotterdam staat onder andere bekend om de Rotterdamse aanpak, programma’s waarmee successen worden geboekt op gebieden als integraal jeugdbeleid, opvang van dak en thuislozen, zorg voor kwetsbare personen, de strijd tegen eenzaamheid. Hardnekkige grote stedenproblematiek waarmee ze in Rotterdam voor doorbraken zorgen. Maar wat is die aanpak? Hoe werk het?

Duurzame samenwerkingsverbanden

Marijke de Vries heeft als programmamanager veel van die programma’s getrokken en zo haar eigen Rotterdamse aanpak ontwikkeld. Als pionier pur sang weet ze verbindingen te leggen en coalities te sluiten waardoor duurzame samenwerkingsverbanden worden gesmeed en grote groepen kwetsbare Rotterdammers onderdeel worden en blijven van de samenleving.

Verbindende filosofie

Ook het programma Eenzaamheid werpt zijn vruchten af. Andere steden komen de kunst afkijken. Marijke staat nu voor de uitdaging om de essenties van haar Rotterdamse aanpak over te dragen aan anderen. Want het succes hangt niet af van een programmamanagement methodiek, maar van de onderliggende verbindende filosofie en strategie die wordt gehanteerd.

Het is vooral mensenwerk en het slim mobiliseren en integreren van de professionaliteit, gedrevenheid en middelen die al voor handen zijn in een complex krachtenveld.

Wij vinden het geweldig dat Marijke haar Rotterdamse aanpak met ons wil delen.

Praktische informatie

Datum en tijd: Donderdag 15 maart van 17.00 tot 20.30 uur

Locatie: Conferentiecentrum Better Future, Woudenbergseweg 41, 3711 AA, Austerlitz,

Kosten: 60 euro inclusief maaltijd

Aanmelden: via info@kernkonsult, ovv pioniersavond 2 november